18 Ekim 2013 Cuma

Tavşan Yetiştirerek Kazanmak İster Misiniz?


        Ankara Tavşanı yetiştiriciliği ile ilgilenen arkadaşlar.Bu yatırıma girmeden önce hem yetiştiricilik hem de bu işin finans durumu ve geri dönüşünü iyi hesaplamanız lazım.



 


      İyi  bir planlama yaparak doğru hareket edilirse, bu sektörle  önümüzdeki yıllarda yüzlerinizin güleceğini söylemek farazi bir tahmin olmaz diyebilirim.


       Bir ankara tavşanı çiftliği kurulurken asıl maliyet kafesten kaynaklanmaktadır. Her tavşan yalnız başına yaşamaktadır.O halde 1 tavşan 1 kafes 10 tavşan 10 kafes anlamına geliyor. Kafes fiyatları yaklaşık 18-30 $ arasındadır. Fakat toplu yapılacak alımlarda indirime gidilebilir. Damızlık tavşanların bir tanesi yaklaşık 90 $’dan satılmaktadır. Yün tavşanları ise yaklaşık  60$ civarında satılmaktadır. Bir tavşanın ortalama yıllık yem masrafı 100 TL.’dır.  



       Bahse konu tavşanları varsa bahçeniz yoksa kömürlüğünüzde bile yetiştirebileceksiniz.Bu tavşanlardan 1 defada çok sayıda yavru alabiliyorsunuz.Yapmanız gereken sadece 1 yada 2 restaurantı bağlamak.Onlara neredeyse her gün tavşan satabilir inanılmaz bir gelir elde edebilirsiniz.



      Bu konuyu takip eden,tavşan yetiştirmek isteyen yada tavşan satın almak isteyen arkadaşlarım.Lütfen konunun altına irtibat bilgilerinizi girin ve insanların size ulaşmasını bekleyin.Sabredin,göreceksiniz ki ummadığınız bir kapı belkide hayatınızı baştan uca değiştirecek.

      Yeni bir makalede tekrar görüşmek dileklerimle hoşçakalın....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder